Subsidie voor isolatie in Schijf

Wanneer u overweegt om uw woning in Schijf te isoleren, is het interessant om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van financiële tegemoetkomingen. Zo kunt u een deel van uw investering in isolatie terugkrijgen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor woningeigenaren. Daarnaast kunt u op isolatie subsidie specifieke informatie vinden over de subsidies die u kunt aanvragen voor isolatiewerkzaamheden in Schijf.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Schijf

Oude subsidies in Schijf

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht voor het isoleren van woningen in Schijf, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kan het lonen om te onderzoeken of er nog resterende fondsen of lokale initiatieven zijn die u kunnen ondersteunen bij uw isolatieproject. Bezoek de pagina van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s voor meer informatie over voorgaande subsidies en de mogelijkheden die er wellicht nog zijn.

Isolatie prijzen in Schijf

De kosten voor isolatie kunnen sterk variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning in Schijf. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de verwachte kosten voordat u besluit om de werkzaamheden uit te laten voeren. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Schijf?

Isolatie van uw woning in Schijf is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel regelgevingen en normen waaraan u moet voldoen wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert. Dit heeft vooral te maken met de energieprestatie van gebouwen en de kwaliteit van de isolatie. Zo zijn er bijvoorbeeld eisen gesteld aan de Rd-waarde, die de warmteweerstand van het isolatiemateriaal aangeeft. Het is raadzaam om vooraf goed te informeren welke normen voor uw situatie van toepassing zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Schijf en bespaar!

Door het vergelijken van isolatie offertes kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject in Schijf. U krijgt niet alleen inzicht in de verschillende prijzen en mogelijkheden, maar ook in de kwaliteit die verschillende specialisten bieden. Neem de tijd om meerdere offertes naast elkaar te leggen en kies de aanbieder die het beste aansluit bij uw wensen en budget. Zo kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten van uw isolatiewerkzaamheden.