Subsidie voor isolatie in Schiedam

Wanneer u overweegt om uw woning in Schiedam te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van financiële ondersteuning. In Schiedam kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), een regeling die u kunt vinden op RVO.nl. Deze subsidie kan een aanzienlijk deel van de kosten dekken. Voor gedetailleerde informatie over de subsidie isolatie en de specifieke voorwaarden kunt u de onderstaande tabel raadplegen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Schiedam

Oude subsidies in Schiedam

In het verleden waren er verschillende lokale subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Schiedam, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling is beëindigd, kunnen Schiedamse VvE’s nog steeds informatie inwinnen over mogelijke vergoedingen voor energiebesparing via RVO.nl. Het is belangrijk om actueel te blijven over dergelijke subsidies, aangezien deze periodiek kunnen wijzigen en nieuwe kansen kunnen bieden voor financiële ondersteuning bij isolatieprojecten.

Isolatie prijzen in Schiedam

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen in Schiedam. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen fluctueren op basis van de specifieke situatie en de gekozen isolatiespecialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Schiedam?

Isolatie van uw woning in Schiedam is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Het zorgt voor energiebesparing, comfortverbetering en waardevermeerdering van uw huis. Er zijn bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen, zoals het aanvragen van een omgevingsvergunning bij ingrijpende verbouwingen. Het is belangrijk om vooraf te controleren bij de gemeente Schiedam welke regels er gelden voor uw specifieke situatie, zodat uw isolatieproject zonder problemen verloopt.

Vergelijk isolatie specialisten in Schiedam en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Schiedam te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het biedt u de gelegenheid om de verschillende opties zorgvuldig te overwegen en de beste deal te kiezen die aansluit bij uw wensen en budget. Wij nodigen u uit om gebruik te maken van onze vergelijkingsdienst, waarmee u eenvoudig offertes kunt aanvragen en tot wel 40% kunt besparen op uw isolatiekosten. Begin vandaag nog met het verduurzamen van uw woning en geniet van de voordelen die goede isolatie te bieden heeft.