Subsidie voor isolatie in Scherpenzeel

Wanneer u overweegt uw woning in Scherpenzeel te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door financiële ondersteuning te bieden. Een van de regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken, is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op onze website meer lezen over de subsidie isolatie mogelijkheden in Scherpenzeel. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Scherpenzeel

Oude subsidies in Scherpenzeel

In het verleden waren er diverse subsidieprogramma’s beschikbaar zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling momenteel niet meer actief is, kan het nuttig zijn om de RVO website te raadplegen voor historische informatie en eventuele nieuwe initiatieven die in de toekomst kunnen ontstaan. Het blijft belangrijk om actueel te blijven met betrekking tot subsidies, omdat deze regelmatig worden bijgewerkt of vervangen door nieuwe programma’s.

Isolatie prijzen in Scherpenzeel

De kosten voor het isoleren van uw woning zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn exclusief subsidie, waardoor uw netto investering aanzienlijk lager kan uitvallen na het toepassen van de beschikbare subsidies.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Scherpenzeel?

In Nederland gelden er bouwvoorschriften en regelgeving op het gebied van isolatie. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat nieuwe woningen voldoen aan bepaalde energieprestatie-eisen. Voor bestaande bouw kunnen er lokale verordeningen of specifieke eisen zijn wanneer u isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw project informatie in te winnen bij de gemeente Scherpenzeel over de geldende voorschriften en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Scherpenzeel en bespaar!

U kunt aanzienlijk besparen op uw energiekosten door uw woning goed te isoleren. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu en verhoogt u het wooncomfort. Om de meest voordelige en kwalitatieve oplossing te vinden, is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten in Scherpenzeel te vergelijken. Vaak kunt u door te vergelijken tot wel 40% besparen op de kosten. Start vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een duurzamer en comfortabeler thuis.