Subsidie voor isolatie in Schalkhaar

De overheid stimuleert het isoleren van woningen en gebouwen in Schalkhaar door middel van subsidies. Dit maakt het voor u nog aantrekkelijker om te investeren in een duurzaam en energie-efficiënt thuis. Door te kiezen voor isolatie draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar ziet u ook uw energierekening dalen. Het is daarom raadzaam om gebruik te maken van de huidige subsidie isolatie mogelijkheden. Voor de meest actuele informatie over subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), waar u alles vindt over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).


Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5


Isolatie in Schalkhaar

Oude subsidies in Schalkhaar

In het verleden waren er verschillende subsidieprogramma’s beschikbaar zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze programma’s niet langer actief zijn, kunnen de historische gegevens u een idee geven van wat de overheid in het verleden heeft geboden. Voor meer informatie over deze oude subsidies kunt u de RVO website raadplegen.

Isolatie prijzen in Schalkhaar

De kosten voor het isoleren van uw woning in Schalkhaar variëren per isolatietype en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m². Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u de meest voordelige keuze maken voor uw situatie.


Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²

Welke regels gelden er voor isolatie in Schalkhaar?

Wanneer u uw woning in Schalkhaar gaat isoleren, dient u rekening te houden met de geldende regelgeving. Isolatie is niet verplicht, maar wanneer u besluit om isolatiewerkzaamheden uit te voeren, moet u mogelijk een vergunning aanvragen, afhankelijk van het type werkzaamheden. Daarnaast moet de isolatie voldoen aan bepaalde normen en waarden, zoals de minimale Rd-waarde, om in aanmerking te komen voor subsidies. Het is aan te raden om vooraf goed te informeren bij uw gemeente over de specifieke eisen en voorwaarden.

Vergelijk isolatie specialisten in Schalkhaar en bespaar!

Investeren in isolatie is een slimme keuze voor de lange termijn. Om ervoor te zorgen dat u niet alleen kiest voor kwaliteit, maar ook voor een goede prijs, is het verstandig om offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Schalkhaar. Door vergelijking kunt u een weloverwogen beslissing nemen en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Begin vandaag nog met het vergelijken van offertes en zet een stap richting een comfortabeler en duurzamer huis.