Subsidie voor isolatie in Ruurlo

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In Ruurlo kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies die uw investering in isolatie nog rendabeler maken. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen middels de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden en een aanvraag indienen op RVO.nl. Voor een duidelijk overzicht van de huidige subsidie isolatie mogelijkheden, zie de tabel hieronder:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Ruurlo

Oude subsidies in Ruurlo

Naast de huidige subsidieregelingen waren er in het verleden andere initiatieven om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s), die u kunt bekijken op RVO.nl. Het is altijd raadzaam om na te gaan of er nog resterende fondsen of lokale initiatieven zijn die u kunnen ondersteunen bij uw isolatieproject in Ruurlo.

Isolatie prijzen in Ruurlo

De kosten voor het isoleren van uw woning in Ruurlo kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ruurlo?

Isolatie van uw woning in Ruurlo is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel landelijke richtlijnen en normen die de kwaliteit van isolatiewerkzaamheden waarborgen. Zo zijn er eisen aan de minimale Rd-waarde voor isolatiematerialen, die de weerstand tegen warmtedoorgang aangeven. Daarnaast kan de gemeente Bronckhorst, waar Ruurlo onder valt, specifieke lokale verordeningen hebben. Het is belangrijk om vooraf goed te informeren naar de geldende regels en eisen voordat u met isolatiewerkzaamheden begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Ruurlo en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Ruurlo te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het vergelijken van offertes geeft u inzicht in de verschillende prijzen en diensten, waardoor u een weloverwogen keuze kunt maken. Wij adviseren u om meerdere offertes aan te vragen, zodat u tot wel 40% op uw isolatiekosten kunt besparen. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.