Subsidie voor isolatie in Rucphen

Investeert u in isolatie voor uw woning in Rucphen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie, wat uw kosten aanzienlijk kan verlagen. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor de uitgaven aan isolerende maatregelen. Om u een helder beeld te geven van de huidige regelingen, kunt u meer informatie vinden over de subsidie isolatie die voor u van toepassing kan zijn. Hieronder ziet u een overzicht van de subsidies voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Rucphen

Oude subsidies in Rucphen

In het verleden waren er diverse subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze subsidies zijn inmiddels vervangen of aangepast, maar het is nuttig om terug te kijken naar eerdere regelingen om te begrijpen hoe de overheid isolatie-initiatieven heeft gestimuleerd. Voor actuele informatie over subsidies voor VvE’s kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Rucphen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke wensen of eigenschappen van uw woning.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rucphen?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving en eventuele verplichtingen. In sommige gevallen kan een vergunning vereist zijn, of zijn er specifieke eisen waaraan de isolatie moet voldoen. Het is raadzaam om voorafgaand aan uw project contact op te nemen met de gemeente Rucphen om na te gaan welke regels voor u van toepassing zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Rucphen en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten in Rucphen, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen een kans om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare partner te selecteren die voldoet aan uw specifieke isolatiebehoeften. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een energiezuiniger en comfortabeler thuis.