Subsidie voor isolatie in Rotterdam

Woont u in Rotterdam en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze regeling biedt u de kans om een deel van uw investering terug te krijgen, waardoor isolatie nog aantrekkelijker wordt. Voor meer informatie over de ISDE en de voorwaarden, bezoek de officiële website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via rvo.nl/subsidies-financiering/isde. Bent u specifiek op zoek naar informatie over subsidie isolatie in Rotterdam? Dan kunt u de meest actuele gegevens vinden op isolatie-vergelijker.nl, een platform waar u tevens isolatie offertes kunt vergelijken.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Rotterdam

Oude subsidies in Rotterdam

Voorheen waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunnen Rotterdamse VvE’s nog steeds terecht bij de RVO voor andere subsidiemogelijkheden. Meer informatie over de huidige regelingen kunt u vinden op rvo.nl/onderwerpen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh-voor-vve. Het is belangrijk om u goed te informeren over de beschikbare subsidies en de specifieke voorwaarden die daarbij horen.

Isolatie prijzen in Rotterdam

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de grootte van de te isoleren oppervlaktes. In Rotterdam hanteren isolatiebedrijven concurrerende prijzen, wat het voor u als consument interessant maakt om offertes te vergelijken. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten nog verder kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rotterdam?

In Rotterdam, net als in de rest van Nederland, is isolatie niet verplicht voor bestaande particuliere woningen. Echter, er zijn wel bouwvoorschriften en regelgeving die van toepassing zijn op nieuwbouw en bij ingrijpende renovaties. De eisen op het gebied van energieprestaties worden steeds strenger, wat betekent dat goede isolatie steeds belangrijker wordt. Het is raadzaam om bij de gemeente Rotterdam na te gaan welke specifieke regels er gelden voor uw situatie, vooral als u in een historisch pand of beschermd stadsgezicht woont.

Vergelijk isolatie specialisten in Rotterdam en bespaar!

Door het vergelijken van isolatie offertes kunt u in Rotterdam aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. Het is mogelijk om tot wel 40% op de initiële investering te besparen door meerdere offertes naast elkaar te leggen. Wij nodigen u uit om gebruik te maken van onze vergelijkingsservice op isolatie-vergelijker.nl. Door uw gegevens in te voeren, ontvangt u vrijblijvend offertes van verschillende isolatie specialisten uit Rotterdam en omgeving. Vergelijk en kies de offerte die het beste bij uw wensen en budget past.