Subsidie voor isolatie in Rossum

Bent u woonachtig in Rossum en overweegt u uw woning beter te isoleren? Dan is het goed om te weten dat er mogelijkheden zijn om gebruik te maken van subsidies, die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie kan oplopen tot een significant bedrag, afhankelijk van de soort isolatie die u kiest. Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht op RVO.nl. Bovendien kunt u op isolatie subsidie de specifieke voorwaarden en bedragen voor uw situatie vinden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Rossum

Oude subsidies in Rossum

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak vervangen of geïntegreerd in de huidige ISDE. Voor een historisch overzicht en de mogelijkheden die er waren, kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken via deze link. Het is altijd aan te raden om op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie, aangezien subsidies en regelingen kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Rossum

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning in Rossum. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn exclusief subsidies, waardoor de netto kosten na toepassing van subsidies lager uit kunnen vallen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rossum?

In Nederland zijn er verschillende regels en normen waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Zo zijn er eisen met betrekking tot de thermische prestaties, uitgedrukt in de zogenaamde Rd-waarde, die de weerstand tegen warmtedoorgang aangeeft. Deze eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en kunnen verschillen per soort isolatie. Het is belangrijk om u goed te laten informeren over deze regels, zodat u zeker weet dat uw isolatieproject voldoet aan de huidige normen en u optimaal kunt profiteren van de beschikbare subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Rossum en bespaar!

Wanneer u besluit om uw woning in Rossum te isoleren, is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door een vergelijking te maken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Elk huis is uniek en daarom is het belangrijk om een op maat gemaakte offerte te ontvangen die past bij uw specifieke situatie. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis!