Subsidie voor isolatie in Rosmalen

Als u overweegt uw woning in Rosmalen te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, via verschillende subsidies. Een relevante regeling is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden en een aanvraag indienen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien kunt u op de pagina over subsidie isolatie een duidelijk overzicht vinden van de huidige subsidies die beschikbaar zijn voor isolatiemaatregelen. Hieronder vindt u een tabel met de actuele subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Rosmalen

Oude subsidies in Rosmalen

In het verleden waren er andere subsidievormen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling is afgesloten, kan het nuttig zijn om te bekijken welke vormen van ondersteuning er eerder waren. Dit kan u inzicht geven in hoe de overheid isolatie initiatieven ondersteunt. Voor meer details over voormalige subsidies kunt u terecht op de RVO-website.

Isolatie prijzen in Rosmalen

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het soort isolatie en de oppervlakte van uw woning. In de tabel hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke omstandigheden en de isolatiespecialist die u kiest.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rosmalen?

Isolatie van uw woning in Rosmalen is niet verplicht, maar er zijn wel regels en normen waaraan u moet voldoen wanneer u isolatie aanbrengt. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat de isolatie op een veilige en verantwoorde manier wordt uitgevoerd. Zo zijn er eisen met betrekking tot de brandveiligheid en de thermische prestaties van de gebruikte materialen. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt om problemen te voorkomen en om in aanmerking te komen voor eventuele subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Rosmalen en bespaar!

Door offertes voor isolatie te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. Het is aan te raden om meerdere isolatiespecialisten in Rosmalen te benaderen en hun offertes naast elkaar te leggen. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en kunt u tot wel 40% besparen op de uiteindelijke kosten. Neem de tijd om te kiezen voor een specialist die niet alleen een gunstige prijs biedt, maar ook kwaliteit en betrouwbaarheid garandeert.