Subsidie voor isolatie in Roosendaal

Als u overweegt uw woning in Roosendaal te isoleren, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies die het financieel aantrekkelijker kunnen maken. De overheid biedt verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden aan om energiebesparing in Nederlandse huizen te stimuleren. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de ISDE-regeling, waarbij u een tegemoetkoming kunt krijgen voor de isolatie van uw woning. Meer informatie over deze regeling vindt u op RVO.nl. Bovendien kunt u op de website isolatie subsidie meer lezen over de specifieke voorwaarden en hoe u deze kunt aanvragen. Om u een idee te geven van de huidige subsidies, volgt hieronder een overzicht:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Roosendaal

Oude subsidies in Roosendaal

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Alhoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om op de hoogte te blijven van eventuele nieuwe regelingen die uw investering in isolatie kunnen ondersteunen. Voor de meest actuele informatie kunt u de website van de RVO raadplegen via Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Roosendaal

De kosten voor het isoleren van uw woning in Roosendaal kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals het type isolatie en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Dit overzicht geeft u een indicatie van wat u kunt verwachten wanneer u besluit te investeren in een warmer en energiezuiniger huis.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Roosendaal?

Wanneer u in Roosendaal isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren, is het belangrijk om te weten welke regelgeving van toepassing is. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld als het gaat om ingrijpende veranderingen aan het aanzicht van uw woning. Daarnaast zijn er bouwvoorschriften en normen, zoals de minimale Rd-waarde, die aangeven hoe effectief de isolatie moet zijn. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen met de gemeente Roosendaal of een specialist om te zorgen dat u voldoet aan alle lokale regelgeving.

Vergelijk isolatie specialisten in Roosendaal en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Roosendaal, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen een kans om de beste prijs te vinden, maar ook om een specialist te kiezen die betrouwbaar is en kwalitatief hoogwaardig werk levert. Wij raden u aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Door uw huis te isoleren, investeert u niet alleen in het comfort van uw leefomgeving, maar draagt u ook bij aan een lagere energierekening en een beter milieu.