Subsidie voor isolatie in Roggel

Wanneer u uw woning in Roggel wilt isoleren, kan het interessant zijn om gebruik te maken van de beschikbare subsidies die uw investering aanzienlijk kunnen verlagen. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse regelingen. Een belangrijke subsidie waar u mogelijk recht op heeft, is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht op RVO.nl. Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar lokale subsidies of andere financiële regelingen die kunnen bijdragen aan het verlagen van uw kosten. Voor een overzicht van de mogelijke subsidie isolatie opties, kunt u de volgende tabel raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Roggel

Oude subsidies in Roggel

In het verleden waren er ook verschillende subsidies beschikbaar voor isolatie in Roggel. Deze subsidies veranderen vaak en het is belangrijk om actueel te blijven over welke regelingen er beschikbaar zijn. Een voorbeeld van zo’n eerdere regeling is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over dergelijke oude subsidies kunt u de website van de RVO bezoeken. Het is aan te raden om altijd na te gaan of er nieuwe, vergelijkbare regelingen zijn die u kunnen helpen bij het financieren van uw isolatieproject.

Isolatie prijzen in Roggel

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en de werkelijke kosten kunnen afwijken, afhankelijk van specifieke omstandigheden en de gekozen isolatie specialist. Vergelijk daarom altijd offertes van verschillende aanbieders om de beste deal voor uw situatie te vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Roggel?

De regelgeving omtrent isolatie kan per gemeente verschillen. In Roggel gelden er bepaalde regels en voorschriften die u dient na te leven wanneer u besluit uw woning te isoleren. Het is van belang dat u zich houdt aan de bouwvoorschriften en eventuele specifieke eisen die de gemeente stelt. Het kan bijvoorbeeld gaan om esthetische voorschriften in beschermde stads- of dorpsgezichten of om technische eisen aan de isolatiematerialen. Raadpleeg altijd het bouwbesluit en neem contact op met de gemeente Roggel voor de exacte regelgeving omtrent uw isolatieplannen.

Vergelijk isolatie specialisten in Roggel en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door meerdere aanbiedingen naast elkaar te leggen, krijgt u niet alleen een beeld van de kosten maar ook van de service en kwaliteit die verschillende bedrijven bieden. In Roggel zijn diverse vakbekwame isolatiespecialisten actief die u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning. Door te kiezen voor een specialist die aansluit bij uw wensen en budget, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuiniger en comfortabeler thuis.