Subsidie voor isolatie in Roermond

Wanneer u overweegt uw woning in Roermond te isoleren, is het van belang om op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door financiële tegemoetkomingen aan te bieden. Zo kunt u een significante besparing realiseren, niet alleen op uw energierekening, maar ook op de initiële investering. Voor de meest actuele informatie over subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tevens biedt de website isolatie subsidie een helder overzicht van de mogelijkheden rondom subsidie voor isolatie. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Roermond


Oude subsidies in Roermond

In het verleden hebben inwoners van Roermond gebruik kunnen maken van verschillende subsidieprogramma’s voor het isoleren van hun woning. Een van deze programma’s was de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel sommige van deze programma’s niet langer beschikbaar zijn, kunnen ze een interessant inzicht bieden in de evolutie van overheidssteun voor duurzame initiatieven. Meer informatie over voormalige subsidies vindt u op de website van de RVO.


Isolatie prijzen in Roermond

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning in Roermond. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij uw situatie en budget. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Roermond?

Voordat u begint met isolatiewerkzaamheden aan uw woning in Roermond, is het van belang om kennis te nemen van de lokale regelgeving. Isolatie kan onderhevig zijn aan bouwvoorschriften en in sommige gevallen is er een vergunning vereist, vooral als het gaat om monumentale panden of het uiterlijk van de woning verandert. Daarnaast zijn er normen die de kwaliteit van isolatie garanderen, zoals de minimale Rd-waarde die aangeeft hoe goed het materiaal isoleert. Het is raadzaam om voorafgaand aan de werkzaamheden contact op te nemen met de gemeente Roermond voor specifieke informatie en advies.


Vergelijk isolatie specialisten in Roermond en bespaar!

De keuze voor de juiste isolatiespecialist is cruciaal voor een succesvolle en duurzame isolatie van uw woning. In Roermond zijn er talrijke specialisten die u kunnen helpen bij het realiseren van uw isolatieplannen. Door meerdere offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op de kosten. Dit biedt u de mogelijkheid om een hoge kwaliteit isolatie te verkrijgen tegen een concurrerende prijs. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een comfortabeler en energiezuiniger huis.