Subsidie voor isolatie in Roden

Wanneer u overweegt uw woning in Roden te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies u mogelijk kunt benutten. De overheid biedt namelijk verschillende subsidies aan die uw investering in isolatie aanzienlijk kunnen verlagen. Door gebruik te maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. Deze regeling is erop gericht om energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Naast de landelijke subsidies, kan het zijn dat er lokale of regionale subsidies beschikbaar zijn. Voor meer informatie over de actuele subsidiemogelijkheden en voorwaarden, kunt u de pagina over subsidie isolatie raadplegen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Roden

Oude subsidies in Roden

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak een bron van verwarring omdat ze regelmatig veranderen of vervangen worden door nieuwe initiatieven. Voor actuele informatie over oudere subsidies en de mogelijkheid om deze alsnog aan te vragen, kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Roden

De kosten voor isolatie kunnen uiteenlopen en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatie, het materiaal en de omvang van de werkzaamheden. In Roden vindt u diverse isolatiebedrijven die concurrerende prijzen aanbieden. Hieronder ziet u een tabel met gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Roden?

Als u isolerende maatregelen wilt treffen in Roden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Zo moet u mogelijk een vergunning aanvragen bij de gemeente, afhankelijk van het soort isolatiewerkzaamheden. Bovendien zijn er richtlijnen en normen die bepalen hoe de isolatie moet worden aangebracht. Deze regels zijn er om te zorgen voor kwaliteit en veiligheid. Voor specifieke informatie over de regelgeving in Roden kunt u het beste contact opnemen met de gemeente of een lokale isolatie specialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Roden en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Roden te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk veel geld besparen. Sommige bedrijven kunnen tot wel 40% voordeliger uitvallen dan andere. Het loont dus om niet direct voor de eerste de beste aanbieder te kiezen, maar om een vergelijking te maken. Bezoek onze website om eenvoudig offertes aan te vragen en vind de beste deal voor uw isolatieproject in Roden. Zo zorgt u voor een comfortabel en energiezuinig huis, terwijl u ook nog eens flink bespaart op de kosten.