Subsidie voor isolatie in Rijswijk

Heeft u overwogen om uw woning in Rijswijk te isoleren? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van subsidies die de kosten aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie over deze subsidies vindt u op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien biedt de website isolatie subsidie een handig overzicht van de beschikbare subsidies. Hieronder ziet u de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Soort glas Subsidie per m² Min. m²
HR++ glas € 53 8
Triple glas € 150 8
Isolatie in Rijswijk

Oude subsidies in Rijswijk

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen hebben bijgedragen aan de verduurzaming van vele woningen in Rijswijk. Voor de meest actuele informatie over dergelijke subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Rijswijk

De kosten voor isolatie kunnen uiteenlopen en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal en de omvang van de werkzaamheden. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rijswijk?

In Rijswijk en de rest van Nederland is isolatie niet verplicht, maar er zijn wel regels en normen die gelden voor de uitvoering van isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de isolatie effectief is en bijdraagt aan energiebesparing. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels voordat u begint met isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Rijswijk en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor isolatie. In Rijswijk zijn er diverse aanbieders die u kunnen helpen met het verduurzamen van uw woning. Vergelijk hun aanbod en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past.