Subsidie voor isolatie in Rijswijk

Wanneer u overweegt uw woning in Rijswijk te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er voor u beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op RVO.nl. Bovendien kunt u op de website van isolatie subsidie specifieke informatie vinden over subsidies voor isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Rijswijk

Oude subsidies in Rijswijk

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet langer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om de geschiedenis en de evolutie van isolatiesubsidies te begrijpen. Voor meer informatie over de SEEH kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Rijswijk

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de omvang van uw project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiewerken:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rijswijk?

In Rijswijk, evenals in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Hierbij kunt u denken aan de eisen met betrekking tot de thermische prestaties en de brandveiligheid van isolatiematerialen. Het is belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over deze regels om te zorgen dat uw isolatiewerkzaamheden aan alle eisen voldoen.

Vergelijk isolatie specialisten in Rijswijk en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Rijswijk te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en potentieel aanzienlijk besparen op de kosten. Profiteer van de concurrentie in de markt en vind de beste deal voor uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en ontdek hoeveel u kunt besparen!