Subsidie voor isolatie in Rijssen

In Rijssen kunt u als consument profiteren van aantrekkelijke subsidies wanneer u uw woning laat isoleren. De overheid stimuleert namelijk energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor gedetailleerde informatie over deze regeling kunt u terecht op RVO.nl. Bovendien biedt de website isolatie subsidie een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en voorwaarden van subsidie isolatie. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Rijssen

Oude subsidies in Rijssen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen hebben bijgedragen aan de verduurzaming van vele woningen in Rijssen en omstreken. Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunt u voor actuele informatie over vergelijkbare initiatieven terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Rijssen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rijssen?

Isolatie is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel bouwnormen waaraan nieuwe woningen moeten voldoen. Deze eisen worden vastgelegd in het Bouwbesluit. Voor bestaande bouw zijn er geen directe verplichtingen, maar er wordt wel vanuit gegaan dat woningeigenaren hun woning op termijn energiezuiniger maken, mede in het kader van de landelijke energiedoelstellingen. Bij verkoop of verhuur van een woning is een energielabel verplicht, en een goede isolatie kan bijdragen aan een beter label.

Vergelijk isolatie specialisten in Rijssen en bespaar!

Het is verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken voordat u een beslissing neemt. Door de verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen, kunt u een weloverwogen keuze maken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het vergelijken van isolatie offertes in Rijssen kan u tot wel 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om de opties te overwegen en maak gebruik van de expertise van lokale vakmensen om uw woning optimaal te isoleren.