Subsidie voor isolatie in Rijnsburg

Bent u woonachtig in Rijnsburg en overweegt u uw woning te isoleren? Dan is het goed om te weten dat er verschillende subsidiemogelijkheden zijn die u financieel kunnen ondersteunen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie over deze subsidie en de voorwaarden vindt u op de website van RVO. Bovendien kunt u op onze eigen pagina over isolatie subsidie een overzicht vinden van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen. Hieronder ziet u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Rijnsburg

Oude subsidies in Rijnsburg

In het verleden waren er andere subsidieregelingen actief, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling inmiddels is gesloten, kan het interessant zijn om te kijken naar lopende of nieuwe subsidiemogelijkheden. Voor de meest actuele informatie over subsidies en ondersteuning voor energiebesparing in uw woning kunt u terecht op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Rijnsburg

Het isoleren van uw huis is een slimme investering die niet alleen bijdraagt aan een comfortabelere leefomgeving, maar ook aan een lagere energierekening. De prijzen voor isolatie kunnen uiteenlopen, afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen in Rijnsburg:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rijnsburg?

In Rijnsburg, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waar u rekening mee moet houden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels kunnen betrekking hebben op de minimale isolatiewaarden, de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd en eventuele vergunningen die nodig zijn voor grotere verbouwingen. Het is belangrijk om u goed te informeren over de lokale regelgeving voordat u begint met isolatiewerkzaamheden. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente Katwijk, waar Rijnsburg onder valt, of een gespecialiseerd isolatiebedrijf om advies vragen.

Vergelijk isolatie specialisten in Rijnsburg en bespaar!

Wilt u de beste deal voor uw isolatiewerkzaamheden? Dan is het verstandig om offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Rijnsburg. Door een vergelijking te maken, kunt u niet alleen een betrouwbare vakman vinden, maar ook tot wel 40% besparen op de kosten. Bezoek onze website om eenvoudig offertes aan te vragen en te vergelijken. Zo zorgt u ervoor dat u niet alleen profiteert van kwalitatief hoogwaardige isolatie, maar ook van de scherpste prijs.