Subsidie voor isolatie in Rheden

Wanneer u overweegt uw woning in Rheden te isoleren, is het interessant om te weten dat er subsidies beschikbaar zijn die u kunnen helpen de kosten te drukken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële ondersteuning voor maatregelen die de energieprestatie van woningen verbeteren. Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op isolatie subsidie specifieke informatie vinden over subsidies in uw regio. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Rheden

Oude subsidies in Rheden

In het verleden waren er ook verschillende subsidieregelingen actief, zoals de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet langer beschikbaar is, kunt u op de website van de RVO meer informatie vinden over de mogelijkheden die er waren en alternatieve ondersteuningen die nu gelden.

Isolatie prijzen in Rheden

De kosten voor het isoleren van uw woning in Rheden kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen per aanbieder verschillen. Door offertes te vergelijken, kunt u een keuze maken die niet alleen geschikt is voor uw woning, maar ook voor uw budget.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Rheden?

In Rheden, net als in de rest van Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde bouwvoorschriften. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat de isolatie op een veilige en effectieve manier bijdraagt aan energiebesparing en comfort in uw woning. Het is raadzaam om vooraf goed te informeren welke specifieke eisen er voor uw situatie gelden. Zo weet u zeker dat uw isolatieproject voldoet aan de huidige normen en kunt u eventuele boetes of aanpassingskosten voorkomen.

Vergelijk isolatie specialisten in Rheden en bespaar!

Door offertes van isolatiespecialisten in Rheden te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Elke specialist hanteert namelijk eigen prijzen en voorwaarden. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Bovendien zorgt het vergelijken van offertes ervoor dat u een betrouwbare partner vindt die aansluit bij uw specifieke wensen en eisen. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Rheden.