Subsidie voor isolatie in Reusel

Als u woont in Reusel en overweegt om uw woning te isoleren, dan is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen met verschillende subsidies. Een belangrijke subsidie die u kunt aanvragen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien kunt u op de pagina subsidie isolatie meer lezen over de beschikbare isolatie subsidies. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per soort isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Reusel

Oude subsidies in Reusel

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kunnen er lokaal nog steeds interessante mogelijkheden zijn. Voor meer informatie over historische en huidige subsidies kunt u terecht op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Reusel

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie in Reusel, zodat u een indicatie heeft van de mogelijke investering.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Reusel?

In Reusel, zoals in de rest van Nederland, dient u zich te houden aan de bouwvoorschriften en regelgeving die van toepassing zijn op isolatiewerkzaamheden. Het is belangrijk om te controleren of u een vergunning nodig heeft voor bepaalde isolatiewerkzaamheden. Tevens moeten de isolatiemaatregelen voldoen aan bepaalde kwaliteits- en prestatienormen, zoals de minimale Rd-waarde. Het is aan te raden om vooraf goed geïnformeerd te zijn over deze regelgeving of contact op te nemen met de gemeente Reusel-De Mierden.

Vergelijk isolatie specialisten in Reusel en bespaar!

Wilt u besparen op uw energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan isolatie voor uw woning in Reusel. Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten, kunt u niet alleen de beste prijs vinden, maar ook de kwaliteit en service die het beste bij uw situatie past. Door offertes te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor isolatie. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere woning.