Subsidie voor isolatie in Renkum

Wanneer u overweegt uw woning in Renkum te isoleren, is het verstandig om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn om uw investering te verlichten. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse subsidies en regelingen. Een belangrijke regeling is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Voor meer informatie over deze subsidie, kunt u terecht op RVO.nl. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een handig overzicht van de huidige subsidies voor isolatie. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Renkum

Oude subsidies in Renkum

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kan het interessant zijn om terug te kijken naar voorgaande subsidies om een beeld te krijgen van de voortdurende steun die de overheid biedt voor energiebesparende maatregelen. Voor een historisch overzicht van deze subsidies kunt u de pagina van de RVO bezoeken: Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

Isolatie prijzen in Renkum

De kosten voor het isoleren van uw woning in Renkum kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke situaties en marktontwikkelingen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Renkum?

Voordat u begint met isolatiewerkzaamheden in Renkum, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Isolatie is niet verplicht, maar wanneer u uw huis gaat renoveren, kunnen er wel eisen gesteld worden aan de energieprestatie van de woning. Deze eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Bovendien kan het zo zijn dat voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist is. Raadpleeg daarom altijd de gemeente Renkum of een deskundige voordat u begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Renkum en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Renkum te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de materialen en de ervaring van de specialisten. Bezoek onze vergelijkingspagina, vraag offertes aan en maak een weloverwogen keuze die zowel uw woning als uw portemonnee ten goede komt.