Subsidie voor isolatie in Raalte

Woont u in Raalte en bent u van plan uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waardoor u niet alleen bespaart op uw energierekening, maar ook kunt rekenen op financiële ondersteuning. Voor actuele informatie over de subsidies kunt u terecht op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een helder overzicht van de mogelijkheden. Hieronder vindt u de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Raalte

Oude subsidies in Raalte

In het verleden waren er diverse subsidies beschikbaar gesteld door de lokale overheid in Raalte voor het verduurzamen van woningen, waaronder isolatie. Deze subsidies veranderen regelmatig en het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen. Voor een overzicht van de voormalige subsidieregelingen kunt u de website van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s raadplegen.

Isolatie prijzen in Raalte

De kosten van isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie in Raalte. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die de netto kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Raalte?

Als u isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren in Raalte, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van uw woning. Controleer altijd bij de gemeente Raalte wat de specifieke eisen zijn voor uw isolatieplannen.

Vergelijk isolatie specialisten in Raalte en bespaar!

Het is verstandig om niet met de eerste de beste isolatiespecialist in zee te gaan. Door offertes te vergelijken van verschillende aanbieders in Raalte, kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op uw isolatieklus. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en kies de specialist die het beste bij uw behoeften en budget past.