Subsidie voor isolatie in Poeldijk

Wanneer u overweegt uw woning in Poeldijk te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen en biedt daarom verschillende subsidies en financieringen. Een van deze regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waarbij u een subsidie kunt ontvangen voor onder andere isolatie. Voor meer gedetailleerde informatie over deze regeling kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast is er op de website isolatie subsidie een overzicht beschikbaar van de huidige subsidies per isolatiemaatregel. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Poeldijk

Oude subsidies in Poeldijk

In het verleden hebben bewoners van Poeldijk gebruik kunnen maken van verschillende subsidies voor het verduurzamen van hun woning. Een voorbeeld hiervan was de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s), die gericht was op energiebesparende maatregelen in appartementencomplexen. Hoewel deze subsidie niet langer beschikbaar is, kunnen de huidige regelingen een goede indicatie geven van de voortdurende steun van de overheid in de transitie naar energiezuinige woningen. Voor meer informatie over de historie van dergelijke subsidies kunt u terecht op de RVO website.

Isolatie prijzen in Poeldijk

De kosten voor het isoleren van uw woning in Poeldijk kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u een beter beeld krijgen van de specifieke kosten voor uw situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Poeldijk?

In Poeldijk, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waar u zich aan dient te houden bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Zo moet de isolatie voldoen aan de vastgestelde isolatiewaarden en bouwvoorschriften. Ook kan het zijn dat u voor bepaalde werkzaamheden een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de structuur van uw woning. Het is belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de geldende regels en, indien nodig, advies in te winnen bij de gemeente Westland of een gespecialiseerde adviseur.

Vergelijk isolatie specialisten in Poeldijk en bespaar!

De keuze van een isolatiespecialist kan een grote impact hebben op zowel de kwaliteit van de isolatie als de kosten. In Poeldijk zijn diverse specialisten actief, elk met hun eigen expertise en prijsstelling. Door offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Dit vergelijken is eenvoudig en snel te doen, en geeft u de kans om de beste deal te vinden die past bij uw specifieke wensen en budget. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuiniger en comfortabeler huis.