Subsidie voor isolatie in Poeldijk

Overweegt u uw woning in Poeldijk te isoleren? U kunt mogelijk profiteren van subsidies die het nog aantrekkelijker maken om te investeren in een duurzame woning. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door financiële tegemoetkomingen aan te bieden. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen voor verschillende isolatievormen. Deze subsidie kan aanzienlijk schelen in de kosten. Meer details over de subsidie isolatie en de specifieke voorwaarden vindt u op onze informatiepagina. Hieronder ziet u de huidige subsidiebedragen voor diverse isolatiewerkzaamheden:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Poeldijk

Oude subsidies in Poeldijk

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor inwoners van Poeldijk die hun huis wilden isoleren. Zo konden particulieren gebruikmaken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidies kunt u terecht op de website van RVO.

Isolatie prijzen in Poeldijk

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. In Poeldijk zijn er verschillende isolatieopties, elk met hun eigen gemiddelde prijzen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen indicatief zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen verschillen. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatiewerkzaamheden:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Poeldijk?

Isolatie is een effectieve manier om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren. In sommige gevallen kan isolatie zelfs verplicht zijn, bijvoorbeeld bij nieuwbouw of ingrijpende renovaties waarbij de energieprestatie van de woning aanzienlijk verbetert. De regelgeving hieromtrent kan veranderen, dus het is raadzaam om de meest actuele informatie op te zoeken of advies in te winnen bij een expert. In Poeldijk gelden de landelijke regels en normen voor isolatie, waarbij u moet voldoen aan de minimale isolatiewaarden om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Poeldijk en bespaar!

Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen bij isolatiespecialisten in Poeldijk. Door offertes te vergelijken, krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden en kosten. Dit kan u helpen om een weloverwogen keuze te maken en te besparen op uw investering. Volgens sommige schattingen kan het vergelijken van offertes leiden tot een besparing van wel 40% op uw isolatieproject. Begin vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes en zet een stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.