Subsidie voor isolatie in Pijnacker

Bent u woonachtig in Pijnacker en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van subsidies die het financieel aantrekkelijker maken. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de ISDE-regeling. Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie meer lezen over de mogelijkheden en de specifieke voorwaarden die gelden voor het verkrijgen van subsidie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Pijnacker

Oude subsidies in Pijnacker

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Pijnacker. Deze subsidies zijn inmiddels vervangen of aangepast. Voor een volledig beeld van de subsidies die in het verleden golden, kunt u terecht op de website van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Dit kan nuttig zijn om te beoordelen hoe de huidige regelingen zich verhouden tot de voorgaande mogelijkheden.

Isolatie prijzen in Pijnacker

De kosten voor het isoleren van uw woning in Pijnacker kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. De gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes geven u een indicatie van de mogelijke investering. Hou er rekening mee dat deze prijzen exclusief arbeidskosten en eventuele bijkomende materialen zijn. Hieronder vindt u een overzicht van deze prijzen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Pijnacker?

Als u isolatiewerkzaamheden wilt laten uitvoeren in Pijnacker, is het van belang om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving. Deze regelgeving kan betrekking hebben op bouwvergunningen, het uiterlijk van uw woning en de minimale isolatiewaarden die gehanteerd moeten worden. Het is aan te raden om vooraf contact op te nemen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp om te informeren naar specifieke voorschriften die voor uw situatie van toepassing zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Pijnacker en bespaar!

Wilt u de beste deal voor uw isolatieproject in Pijnacker? Vergelijk dan offertes van verschillende isolatiespecialisten. Door het vergelijken van offertes kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om de opties zorgvuldig te overwegen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.