Subsidie voor isolatie in Petten

Wanneer u overweegt om uw woning in Petten te isoleren, is het verstandig om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er voor u beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door middel van subsidies. Een van de regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken, is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden over deze subsidie op de officiële website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op de pagina over subsidie isolatie een overzicht vinden van de actuele subsidies en de voorwaarden die daaraan verbonden zijn.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Petten

Oude subsidies in Petten

In het verleden waren er verschillende lokale en landelijke subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten in Petten. Een voorbeeld hiervan was de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die te vinden was op de website van de RVO. Voor meer informatie over deze en andere verlopen subsidies kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Petten

De kosten voor het isoleren van uw woning in Petten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en wensen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Petten?

Voordat u start met isolatiewerkzaamheden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving in Petten. Er kunnen specifieke voorschriften en bouwnormen zijn waaraan u moet voldoen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat voor bepaalde werkzaamheden een vergunning vereist is. Informeer bij uw gemeente naar de geldende regels en voorschriften omtrent isolatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Petten en bespaar!

Om te zorgen dat u de beste deal krijgt voor het isoleren van uw woning, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten in Petten te vergelijken. Door het vergelijken van offertes kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.