Subsidie voor isolatie in Overloon

Wanneer u als inwoner van Overloon overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van financiële steun door middel van subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door het aanbieden van aantrekkelijke subsidieregelingen. Een van deze regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), waarover u meer kunt lezen op de website van RVO. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidies en voorwaarden die voor u van toepassing kunnen zijn. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiemogelijkheden voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Overloon

Oude subsidies in Overloon

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Overloon. Een van deze subsidies was de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s), waar u meer informatie over kunt vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is belangrijk om te weten dat oude subsidies soms worden vervangen door nieuwe regelingen of kunnen wijzigen in voorwaarden en beschikbaarheid. Daarom is het raadzaam om altijd de huidige situatie te controleren voordat u investeert in isolatie.

Isolatie prijzen in Overloon

De kosten van isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van uw project. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende vormen van isolatie in Overloon. Deze kosten zijn slechts indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de gekozen isolatiespecialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Overloon?

In Nederland zijn er bepaalde regels en voorschriften die van toepassing zijn op isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn er om te zorgen dat isolatie op een veilige en energie-efficiënte manier wordt aangebracht. Zo moet isolatie voldoen aan bepaalde isolatiewaarden, ook wel Rd-waarden genoemd, die de effectiviteit van isolatie aanduiden. In Overloon dient u zich te houden aan de landelijke bouwvoorschriften en mogelijk aan aanvullende lokale regelgeving. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Overloon of een erkende isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Overloon en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Overloon, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de materialen, de ervaring van de isolatiespecialist en de geboden garanties. Bezoek onze website om gemakkelijk en snel offertes aan te vragen van betrouwbare isolatiespecialisten in uw regio en ontdek hoeveel u kunt besparen.