Subsidie voor isolatie in Ouderkerk aan den IJssel

Als u overweegt uw woning in Ouderkerk aan den IJssel te isoleren, is het raadzaam om op de hoogte te zijn van de lokale subsidiemogelijkheden die uw investering kunnen verlichten. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële ondersteuning aan huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Door gebruik te maken van de beschikbare subsidie isolatie, kunt u een gedeelte van de kosten terugkrijgen. De exacte bedragen en voorwaarden variëren, maar hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidieregelingen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Ouderkerk aan den IJssel

Oude subsidies in Ouderkerk aan den IJssel

In het verleden konden bewoners van Ouderkerk aan den IJssel gebruikmaken van verschillende subsidieprogramma’s, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen hebben aanzienlijk bijgedragen aan het verlagen van de kosten voor het verduurzamen van woningen. Voor meer informatie over deze oude subsidies en om te controleren of er nog steeds mogelijkheden zijn, kunt u de website van de RVO raadplegen.

Isolatie prijzen in Ouderkerk aan den IJssel

De kosten voor het isoleren van uw woning in Ouderkerk aan den IJssel kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van het project. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief eventuele subsidie zijn, waardoor uw werkelijke kosten lager kunnen uitvallen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ouderkerk aan den IJssel?

In Nederland zijn er bepaalde regelgevingen en normen waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Zo zijn er minimale eisen aan de isolatiewaarden, ook bekend als Rd-waarden, die behaald moeten worden om in aanmerking te komen voor subsidie. Daarnaast kunnen er lokale verordeningen zijn die specifiek voor Ouderkerk aan den IJssel gelden. Het is verstandig om voorafgaand aan uw isolatieproject informatie in te winnen bij de gemeente over de geldende regels en voorschriften.

Vergelijk isolatie specialisten in Ouderkerk aan den IJssel en bespaar!

Wilt u niet alleen uw woning verbeteren maar ook op uw uitgaven besparen? Dan is het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten een slimme zet. In Ouderkerk aan den IJssel zijn diverse bedrijven actief die u kunnen helpen bij uw isolatieproject. Door offertes te vergelijken, krijgt u een helder beeld van de kosten en diensten, waardoor u weloverwogen kunt kiezen voor de beste deal. Dit kan uiteindelijk een besparing tot wel 40% opleveren. Neem de stap vandaag nog en begin met het verduurzamen van uw woning tegen de scherpste prijs.