Subsidie voor isolatie in Oudenbosch

In Oudenbosch kunt u als huiseigenaar profiteren van aantrekkelijke subsidies voor het isoleren van uw woning. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen om zo de CO2-uitstoot te verminderen. Een van deze maatregelen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over de ISDE en de voorwaarden kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie een overzicht vinden van de huidige subsidiemogelijkheden. Hieronder treft u een tabel met de huidige subsidiebedragen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Oudenbosch

Oude subsidies in Oudenbosch

In het verleden waren er andere subsidieprogramma’s beschikbaar, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van de huidige ISDE-regeling. Meer informatie over de voormalige SEEH en andere subsidieregelingen kunt u vinden op de RVO-website. Het is belangrijk om te benadrukken dat subsidies kunnen wijzigen, dus wees altijd alert op actuele informatie.

Isolatie prijzen in Oudenbosch

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. Gemiddeld liggen de prijzen voor isolatie in Oudenbosch als volgt:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Oudenbosch?

Wanneer u uw woning gaat isoleren, moet u rekening houden met de lokale bouwvoorschriften en -regels. In Oudenbosch zijn er specifieke eisen waaraan uw isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Zo kan er bijvoorbeeld een vergunning vereist zijn voor bepaalde isolatiemaatregelen. Het is verstandig om vooraf bij de gemeente Halderberge na te gaan welke regelgeving van toepassing is op uw situatie. Daarnaast is het van belang dat uw isolatiewerkzaamheden voldoen aan de minimale Rd-waarden om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Oudenbosch en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Oudenbosch kan u aanzienlijk helpen besparen op de kosten van isolatie. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u de beste keuze maken voor uw situatie. Bovendien kan een specialist u advies geven over de meest effectieve isolatiemaatregelen voor uw woning, zodat u maximaal kunt profiteren van lagere energiekosten en een verhoogd wooncomfort.