Subsidie voor isolatie in Oostburg

Wanneer u overweegt uw woning in Oostburg te isoleren, is het raadzaam om de mogelijkheden voor subsidies te verkennen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door financiële tegemoetkomingen aan te bieden. Eén van de regelingen waar u gebruik van kunt maken, is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze en andere subsidiemogelijkheden, kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken. Daarnaast biedt isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidies, die u hieronder kunt vinden.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Oostburg

Oude subsidies in Oostburg

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels gesloten, maar het is mogelijk dat ze in de toekomst opnieuw worden opengesteld. Houd daarom de website van de RVO in de gaten voor de meest actuele informatie rondom subsidies voor isolatie in Oostburg en de rest van Nederland.

Isolatie prijzen in Oostburg

De kosten voor het isoleren van uw woning in Oostburg kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van de gemiddelde prijzen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiewerkzaamheden. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Oostburg?

Isolatiewerkzaamheden kunnen onderhevig zijn aan bepaalde regelgeving en vereisten, vooral als het gaat om monumentale panden of woningen in beschermde stads- of dorpsgezichten. In Oostburg zijn er ook regels waaraan u zich moet houden. Zo zijn er eisen met betrekking tot de thermische weerstand (Rd-waarde) van het isolatiemateriaal, wat aangeeft hoe goed het materiaal isoleert. Bovendien kan het noodzakelijk zijn om een vergunning aan te vragen voor bepaalde isolatiewerkzaamheden. Informeer daarom altijd bij uw gemeente over de lokale voorschriften voordat u start met isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Oostburg en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Oostburg te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. Niet alleen krijgt u zo een duidelijk beeld van de prijzen, maar ook van de kwaliteit en service die verschillende bedrijven bieden. We raden u aan meerdere offertes op te vragen en deze zorgvuldig naast elkaar te leggen. Zo kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.