Subsidie voor isolatie in Ommen

Als u overweegt uw woning in Ommen te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er zijn. De overheid biedt namelijk aantrekkelijke subsidies om energiebesparing in Nederlandse huishoudens te stimuleren. U kunt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gedetailleerde informatie vinden over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor een overzicht van de actuele subsidiebedragen en voorwaarden voor isolatie kunt u de pagina over subsidie isolatie bezoeken. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Ommen

Oude subsidies in Ommen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen actief, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Hoewel deze regelingen niet meer beschikbaar zijn, kunnen ze interessant zijn als u wilt begrijpen hoe de steun voor energiebesparing zich heeft ontwikkeld. Voor meer historische informatie kunt u terecht op de RVO-pagina van de SEEH-subsidie.

Isolatie prijzen in Ommen

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van de isolatiemethode en het materiaal dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke situaties, zoals de toegankelijkheid van de te isoleren ruimtes en de huidige staat van uw woning.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ommen?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en regelgeving die bepalen hoe isolatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zijn gericht op het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van bouwwerken. Hierin staat onder andere beschreven welke isolatiewaarden (Rd-waarden) behaald moeten worden om te voldoen aan de minimale eisen voor thermische isolatie. Het is belangrijk om u goed te laten informeren over deze regelgeving voordat u start met isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Ommen en bespaar!

Wilt u de beste deal voor uw isolatieproject? Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Ommen te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan, vergelijk ze op prijs en kwaliteit, en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Met de juiste isolatie draagt u niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan een beter milieu en een comfortabeler woonklimaat.