Subsidie voor isolatie in Oldenzaal

Wanneer u overweegt uw woning in Oldenzaal te isoleren, is het raadzaam om de beschikbare subsidies te onderzoeken. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen via verschillende regelingen. Een van deze regelingen is de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) die u kunt aanvragen via RVO.nl. Deze subsidie kan aanzienlijk schelen in de kosten en maakt de investering in isolatie nog aantrekkelijker. Voor specifieke informatie over de subsidie isolatie regelingen in Oldenzaal kunt u terecht op onze gespecialiseerde pagina. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende vormen van isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Oldenzaal

Oude subsidies in Oldenzaal

In het verleden waren er ook lokale subsidies en regelingen beschikbaar gesteld door de gemeente Oldenzaal of de provincie Overijssel. Deze subsidies varieerden per periode en waren vaak bedoeld om woningeigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Voor een overzicht van voormalige regelingen en voorwaarden kunt u de website van RVO.nl raadplegen, waar u informatie vindt over de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s en andere regelingen die in het verleden van toepassing waren.

Isolatie prijzen in Oldenzaal

De kosten voor het isoleren van uw woning in Oldenzaal kunnen variëren, afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief arbeidskosten en btw zijn en kunnen verschillen per isolatiebedrijf.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Oldenzaal?

Isolatie in Oldenzaal, net als in de rest van Nederland, is onderhevig aan bepaalde regelgeving. Zo zijn er bouwvoorschriften waar u rekening mee moet houden bij de uitvoering van isolatiewerkzaamheden. Deze voorschriften zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten onder andere de minimale isolatiewaarden (Rd-waarden) waaraan uw isolatie moet voldoen. De regelgeving is bedoeld om te zorgen voor energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen de woningbouw. Om er zeker van te zijn dat u aan alle vereisten voldoet, is het verstandig om vooraf contact op te nemen met de gemeente Oldenzaal of een erkend isolatiebedrijf voor advies.

Vergelijk isolatie specialisten in Oldenzaal en bespaar!

Bent u klaar om uw woning in Oldenzaal te isoleren en wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt? Dan is het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten een slimme zet. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de kosten en de mogelijkheden. Op onze website kunt u eenvoudig en snel meerdere isolatie offertes aanvragen bij erkende bedrijven in de regio Oldenzaal. Door te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten voor isolatie. Neem de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis en start vandaag nog met vergelijken!