Subsidie voor isolatie in Oirschot

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor uw wooncomfort en het milieu, maar kan ook financieel aantrekkelijk zijn dankzij subsidies. In Oirschot kunt u profiteren van landelijke regelingen die uw investering in energiebesparende isolatie aanzienlijk verlagen. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een voorbeeld van zo’n regeling. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van RVO. Ook biedt de pagina over subsidie isolatie een helder overzicht van de mogelijkheden. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Oirschot


Oude subsidies in Oirschot

In het verleden waren er verschillende lokale en regionale subsidies beschikbaar voor inwoners van Oirschot die hun woning wilden isoleren. Hoewel sommige van deze subsidies niet meer beschikbaar zijn, is het nuttig om te controleren of er nog steeds lokale initiatieven of resterende fondsen zijn waar u aanspraak op kunt maken. Voor informatie over voorgaande subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s, bezoek de RVO-pagina over SEEH.


Isolatie prijzen in Oirschot

De kosten voor het isoleren van uw woning in Oirschot kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen per aanbieder. Het is daarom raadzaam om meerdere offertes te vergelijken om een accurate kosteninschatting te krijgen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Oirschot?

Wanneer u overweegt om isolatiemaatregelen te treffen in Oirschot, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving. Zo zijn er bouwvoorschriften waaraan u moet voldoen en kan het zijn dat u voor bepaalde werkzaamheden een vergunning nodig heeft. Daarnaast zijn er landelijke eisen, zoals het hebben van een bepaalde Rd-waarde, die de effectiviteit van de isolatie aangeeft. Het is verstandig om voorafgaand aan de werkzaamheden contact op te nemen met de gemeente Oirschot of een deskundige isolatieadviseur om zeker te zijn dat u aan alle voorschriften voldoet.


Vergelijk isolatie specialisten in Oirschot en bespaar!

Het vergelijken van isolatie offertes kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende isolatie specialisten in Oirschot. Dit helpt u niet alleen om tot wel 40% te besparen op de kosten, maar zorgt er ook voor dat u een betrouwbare partner kiest voor uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.