Subsidie voor isolatie in Oirsbeek

Als u overweegt uw woning in Oirsbeek te isoleren, kunt u wellicht gebruikmaken van de financiële ondersteuning die de overheid biedt. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een regeling die u als huiseigenaar tegemoetkomt in de kosten voor isolatiemaatregelen. Voor meer informatie over de ISDE kunt u de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken. Ook biedt de website isolatie subsidie een handig overzicht van de mogelijke subsidies en voorwaarden. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Oirsbeek

Oude subsidies in Oirsbeek

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak vervangen of opgenomen in nieuwe subsidieprogramma’s. Voor een overzicht van voorgaande regelingen en de mogelijkheden die destijds golden, kunt u de RVO website raadplegen.

Isolatie prijzen in Oirsbeek

Het isoleren van uw woning is een investering die zichzelf terugverdient door de lagere energiekosten. De prijs voor isolatie is afhankelijk van het soort isolatie en de omvang van de werkzaamheden. In Oirsbeek variëren de prijzen voor isolatie zoals hieronder weergegeven in de tabel. Let op dat dit gemiddelde prijzen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen verschillen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Oirsbeek?

In Nederland is isolatie niet expliciet verplicht, maar er zijn wel regelgevingen die woningeigenaren stimuleren om hun woningen energiezuiniger te maken. Zo is er de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) voor nieuwbouwwoningen en het energielabel voor bestaande bouw. Woningen met een beter energielabel kunnen een hogere waarde hebben en zijn vaak comfortabeler in gebruik. Het is raadzaam om bij de gemeente Oirsbeek na te gaan welke lokale verordeningen of specifieke eisen van toepassing zijn op isolatiewerkzaamheden in uw woning.

Vergelijk isolatie specialisten in Oirsbeek en bespaar!

Door offertes voor isolatiewerkzaamheden te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. In Oirsbeek zijn diverse isolatiespecialisten actief die u graag helpen met hun expertise en advies. Vergelijk de diensten, prijzen en de kwaliteit van het aanbod om de beste keuze voor uw situatie te maken. Door te kiezen voor een specialist die aansluit bij uw wensen, kunt u niet alleen tot wel 40% besparen, maar ook zorgen voor een duurzamere woning en een comfortabeler leefklimaat.