Subsidie voor isolatie in Oegstgeest

Wanneer u overweegt uw woning in Oegstgeest te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door financiële tegemoetkomingen te bieden. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Het is een aantrekkelijke regeling die u kan helpen bij het financieren van uw isolatieproject. Voor een duidelijk overzicht van de huidige subsidie isolatie tarieven, zie de onderstaande tabellen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Oegstgeest

Oude subsidies in Oegstgeest

Naast de actuele ISDE-regeling waren er in het verleden andere subsidies beschikbaar voor inwoners van Oegstgeest die investeerden in isolatie. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s was zo’n subsidie die huiseigenaren kon helpen bij het bekostigen van energiebesparende maatregelen. Voor meer informatie over oude subsidies en de mogelijkheid tot het aanvragen van deze regelingen, kunt u terecht op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Oegstgeest

De kosten voor het isoleren van uw woning in Oegstgeest kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiewerkzaamheden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. Houd wel in gedachten dat deze prijzen indicatief zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen afwijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Oegstgeest?

In Oegstgeest geldt dat isolatiewerkzaamheden moeten voldoen aan de bouwvoorschriften die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Isolatie is niet per se verplicht, maar wanneer u besluit te isoleren, moet het werk uitgevoerd worden volgens de geldende isolatiewaarden en -normen. Daarnaast kan het zijn dat voor sommige werkzaamheden een bouwvergunning vereist is. Raadpleeg altijd het gemeenteloket of de omgevingsdienst van Oegstgeest voor specifieke regelgeving en vergunningsvereisten.

Vergelijk isolatie specialisten in Oegstgeest en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Oegstgeest te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. Het is niet alleen een slimme manier om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, maar het geeft u ook inzicht in de verschillende mogelijkheden en adviezen van professionals. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Neem dus de tijd om uw opties te onderzoeken en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.