Subsidie voor isolatie in Nuenen

Wanneer u overweegt uw woning in Nuenen te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk aanspraak kunt maken op aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dit kan een aanzienlijke vermindering op de initiële investering betekenen. Voor meer details over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, kunt u terecht op isolatie subsidie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Nuenen

Oude subsidies in Nuenen

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer actief is, kunt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meer informatie vinden over eventuele lopende of nieuwe subsidiemogelijkheden die relevant kunnen zijn voor uw situatie in Nuenen.

Isolatie prijzen in Nuenen

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief; voor een nauwkeurige offerte op maat kunt u het beste contact opnemen met lokale isolatiespecialisten.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Nuenen?

Isolatie in Nuenen is niet wettelijk verplicht, maar het voldoen aan bepaalde energieprestaties kan wel worden gestimuleerd door lokale regelgeving of bouwvoorschriften. Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden is het belangrijk om rekening te houden met de geldende bouwvoorschriften en eventuele vergunningseisen. Raadpleeg hiervoor het Bouwbesluit of neem contact op met de gemeente Nuenen voor specifieke informatie over uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Nuenen en bespaar!

Door het vergelijken van isolatie offertes kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor uw isolatieproject. Lokale specialisten in Nuenen bieden vaak verschillende tarieven en voorstellen aan, waardoor het zinvol is om meerdere aanbiedingen naast elkaar te leggen. Dit helpt u niet alleen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, maar ook om een betrouwbare partner te kiezen voor uw isolatiewerkzaamheden. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.