Subsidie voor isolatie in Nijmegen

Als u overweegt uw woning in Nijmegen te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor aantrekkelijke subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen kunnen de investering in isolatie aanzienlijk verlagen. In Nijmegen kunt u gebruikmaken van de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast biedt de website subsidie isolatie een duidelijk overzicht van de mogelijkheden die er zijn om te besparen op uw isolatieproject. Hieronder vindt u de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Nijmegen

Oude subsidies in Nijmegen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze vroegere regelingen kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hoewel deze subsidies niet meer beschikbaar zijn, kunnen de historische gegevens u wellicht een beeld geven van de voordelen die isolatie in het verleden bood.

Isolatie prijzen in Nijmegen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Nijmegen kunnen variëren, afhankelijk van de isolatiemethode en het te isoleren oppervlak. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie per vierkante meter. Deze richtprijzen geven u een indicatie van de mogelijke investering:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Nijmegen?

Wanneer u in Nijmegen isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. Hoewel isolatie niet verplicht is, wordt het sterk aangeraden om bij te dragen aan de verduurzaming van uw woning en het verlagen van uw energiekosten. Informeer bij de gemeente Nijmegen naar specifieke eisen en vergunningen die nodig kunnen zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Nijmegen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Nijmegen te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is verstandig om meerdere offertes naast elkaar te leggen en te beoordelen op prijs-kwaliteitverhouding. Zo maakt u een weloverwogen keuze en vindt u de beste deal voor uw situatie. Start vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.