Subsidie voor isolatie in Nieuwveen

Bent u woonachtig in Nieuwveen en overweegt u uw woning te isoleren? Dan is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten. Om het voor u overzichtelijk te maken, hebben we de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen op een rijtje gezet. Voor meer informatie over de subsidie isolatie, kunt u terecht op onze gedetailleerde subsidiepagina.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Nieuwveen

Oude subsidies in Nieuwveen

In het verleden zijn er diverse subsidies verstrekt voor het isoleren van woningen in Nieuwveen. Een bekend voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze subsidie is een initiatief van de overheid om energiebesparing in bestaande koopwoningen te stimuleren. Meer informatie over deze en andere oude subsidies kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Nieuwveen

De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie in Nieuwveen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en dat de werkelijke kosten kunnen afwijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Nieuwveen?

In Nieuwveen, net als in de rest van Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde eisen en regelgeving. Het Bouwbesluit bevat voorschriften waaraan gebouwen moeten voldoen, waaronder de thermische isolatie. De vereisten zijn vastgelegd in termen van de Rd-waarde, die de warmteweerstand van een materiaallaag aangeeft. Het is belangrijk dat u zich aan deze regels houdt om te zorgen voor een veilige en energiezuinige woning. Bovendien kan het naleven van de regelgeving een voorwaarde zijn voor het verkrijgen van subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Nieuwveen en bespaar!

Wilt u isolatie laten aanbrengen in uw woning in Nieuwveen? Dan is het verstandig om verschillende offertes van isolatiespecialisten te vergelijken. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op de kosten. Onze vergelijkingstool helpt u snel en eenvoudig de beste deal te vinden. Vraag vandaag nog offertes aan en start met besparen op uw energierekening.