Subsidie voor isolatie in Nieuwegein

Als u overweegt uw woning in Nieuwegein beter te isoleren, is het goed te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies die het financieel aantrekkelijker maken. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de ISDE-regeling. Voor meer informatie over deze subsidie, kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast biedt de website subsidie isolatie een helder overzicht van de huidige subsidiemogelijkheden. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Nieuwegein

Oude subsidies in Nieuwegein

In het verleden waren er diverse subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen in Nieuwegein. Voor de meest actuele informatie over oudere subsidieregelingen, zoals de SEEH voor VvE’s, kunt u de pagina van RVO bezoeken. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en voorwaarden van subsidies veranderen, dus controleer altijd de huidige stand van zaken.

Isolatie prijzen in Nieuwegein

Wanneer u zich oriënteert op isolatie voor uw woning in Nieuwegein, is het handig een indicatie te hebben van de kosten. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Nieuwegein?

In Nieuwegein, evenals in de rest van Nederland, dient u zich aan bepaalde regels en normen te houden bij het aanbrengen van isolatie. Zo zijn er eisen met betrekking tot de minimale isolatiewaarden, ook wel Rd-waarde genoemd, om in aanmerking te komen voor subsidies. Daarnaast kan er sprake zijn van bouwvoorschriften en regelgeving die specifiek voor uw gemeente gelden. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Nieuwegein of een kijkje te nemen op hun website voor de lokale regelgeving.

Vergelijk isolatie specialisten in Nieuwegein en bespaar!

Door offertes voor isolatiewerkzaamheden te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. In Nieuwegein zijn er diverse specialisten beschikbaar die u kunnen helpen met het isoleren van uw woning. Door verschillende offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en kosten. Dit kan uiteindelijk leiden tot een besparing van tot wel 40% op de totale kosten. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis.