Subsidie voor isolatie in Nieuw-Vennep

Als u overweegt uw woning in Nieuw-Vennep te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid biedt verschillende regelingen aan om energiebesparing en duurzaam wonen te stimuleren. Zo is er de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die u kunt gebruiken voor isolatiemaatregelen. Tevens biedt isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidiemogelijkheden. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Soort glas Subsidie per m² Min. m²
HR++ glas € 53 8
Triple glas € 150 8
Isolatie in Nieuw-Vennep

Oude subsidies in Nieuw-Vennep

In het verleden waren er ook subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van de ISDE-regeling. Gedetailleerde informatie over oude en vervallen subsidies vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Nieuw-Vennep

De kosten voor isolatie kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Nieuw-Vennep?

In Nieuw-Vennep en de rest van Nederland zijn er bouwvoorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert. Deze voorschriften zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat de isolatie voldoet aan de minimale eisen voor energiezuinigheid en veiligheid. Zo is isolatie niet verplicht, maar wordt het sterk aangeraden om bij te dragen aan een betere energieprestatie van uw woning. Bij het aanvragen van een bouwvergunning of subsidie moet u vaak aantonen dat de werkzaamheden voldoen aan de gestelde eisen.

Vergelijk isolatie specialisten in Nieuw-Vennep en bespaar!

Wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt voor uw isolatieproject? Begin dan met het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in Nieuw-Vennep. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren, soms tot wel 40%. Neem de tijd om verschillende aanbieders te beoordelen op prijs, kwaliteit en service. Zo zorgt u ervoor dat u de beste deal krijgt voor uw isolatiewerkzaamheden.