Subsidie voor isolatie in Nieuw-Amsterdam

Als u overweegt uw woning in Nieuw-Amsterdam te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn. De overheid biedt financiële ondersteuning om energiebesparing in woningen te stimuleren. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast kunt u op isolatie subsidie meer lezen over de specifieke mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie voor isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per type isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Nieuw-Amsterdam

Oude subsidies in Nieuw-Amsterdam

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen boden ook ondersteuning bij het treffen van energiebesparende maatregelen. Voor actuele informatie en de mogelijkheid tot het aanvragen van deze subsidies kunt u hier terecht.

Isolatie prijzen in Nieuw-Amsterdam

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Gemiddeld kunt u rekenen op de volgende prijzen per vierkante meter:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Nieuw-Amsterdam?

Isolatie is in bepaalde gevallen verplicht. Bijvoorbeeld, als u een nieuwe woning bouwt, moet deze voldoen aan de huidige bouwvoorschriften, die onder andere eisen stellen aan de energieprestatie van de woning. Voor bestaande bouw zijn er geen directe verplichtingen voor isolatie, maar er zijn wel regels die kunnen gelden bij grote renovaties. Daarnaast stimuleert de overheid het isoleren van woningen door middel van subsidies en leningen.

Vergelijk isolatie specialisten in Nieuw-Amsterdam en bespaar!

Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken voordat u besluit met een isolatiespecialist in zee te gaan. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten. Zo weet u zeker dat u niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook op een kostenefficiënte manier uw woning verduurzaamt. Vraag vandaag nog offertes aan en ontdek uw mogelijkheden!