Subsidie voor isolatie in Montfoort

Als inwoner van Montfoort kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies wanneer u investeert in isolatie voor uw woning. Door gebruik te maken van deze financiële tegemoetkomingen, wordt het isoleren van uw huis niet alleen milieuvriendelijker, maar ook voordeliger. De overheid ondersteunt energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Bovendien kunt u op de pagina over subsidie isolatie specifieke informatie vinden over de subsidies die beschikbaar zijn voor uw isolatieproject. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Montfoort

Oude subsidies in Montfoort

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet langer actief is, kunnen VvE’s nog steeds ondersteuning vinden via de ISDE-regeling. Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Montfoort

De kosten voor het isoleren van uw woning in Montfoort kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen per aanbieder en de specifieke omstandigheden van uw woning.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Montfoort?

In Montfoort, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan voldaan moet worden bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale bouwvoorschriften en eventuele vereisten voor vergunningen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een bouwvergunning aan te vragen voordat u met de werkzaamheden begint. Het is raadzaam om dit vooraf te controleren bij de gemeente Montfoort.

Vergelijk isolatie specialisten in Montfoort en bespaar!

De besparing die u kunt realiseren door uw woning te isoleren, kan aanzienlijk zijn. Door verschillende isolatie offertes te vergelijken, kunt u de meest voordelige optie voor uw situatie vinden. Wij adviseren u om meerdere offertes aan te vragen bij erkende isolatiespecialisten in Montfoort. Dit kan eenvoudig via onze vergelijkingstool. Door de offertes naast elkaar te leggen, kunt u weloverwogen beslissen en mogelijk tot wel 40% besparen op uw isolatieproject.