Subsidie voor isolatie in Mierlo

Wanneer u overweegt om uw woning in Mierlo te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk kunt profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie maakt het extra voordelig om uw huis te verduurzamen. Voor gedetailleerde informatie over de ISDE kunt u terecht op de officiële website van RVO. Daarnaast biedt isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidies voor isolatie, specifiek gericht op uw situatie in Mierlo. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Mierlo

Oude subsidies in Mierlo

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van de huidige ISDE-regeling. Voor meer informatie over de voormalige SEEH-subsidie en de overgang naar de ISDE kunt u de website van RVO raadplegen via deze link. Het is belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van subsidies, aangezien deze van tijd tot tijd kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Mierlo

De kosten voor het isoleren van uw woning in Mierlo kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen bij gespecialiseerde isolatiebedrijven in Mierlo om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de investering die nodig is voor uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Mierlo?

In Nederland zijn er bepaalde regels en voorschriften die van toepassing zijn op isolatiewerkzaamheden. Vanaf 2020 is er bijvoorbeeld een verplichting voor huiseigenaren om bij vervanging van het dak, de gelegenheid te benutten om dakisolatie aan te brengen. Deze regel is onderdeel van het Bouwbesluit en heeft als doel om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren. Bovendien kan er bij bepaalde werkzaamheden een vergunning vereist zijn. Het is essentieel om vooraf te controleren of u een vergunning nodig heeft en of uw isolatieplannen voldoen aan de lokale bouwvoorschriften. Gemeente Mierlo kan u hierover meer informatie verschaffen.

Vergelijk isolatie specialisten in Mierlo en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Mierlo kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen, krijgt u niet alleen inzicht in de kosten maar ook in de kwaliteit en service die wordt geboden. Dankzij een goed vergelijk kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Start vandaag nog met het aanvragen van offertes en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.