Subsidie voor isolatie in Middelburg

Wanneer u overweegt uw woning in Middelburg te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien biedt onze eigen website uitgebreide informatie over subsidie isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Middelburg

Oude subsidies in Middelburg

In het verleden zijn er verschillende subsidieregelingen geweest, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidieregeling niet meer actief is, kan het nuttig zijn om op de website van de RVO te kijken voor andere mogelijke subsidiemogelijkheden die nog relevant kunnen zijn voor uw situatie in Middelburg.

Isolatie prijzen in Middelburg

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van de gekozen isolatiemethode en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie in Middelburg.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Middelburg?

In Middelburg, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waaraan voldaan moet worden bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn vastgesteld om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Het is belangrijk om te controleren of u een vergunning nodig heeft voor bepaalde isolatiewerkzaamheden. Daarnaast zijn er energieprestatienormen die aangeven hoe energiezuinig uw woning moet zijn na de isolatie. Voor specifieke informatie over de regelgeving in Middelburg, kunt u het beste contact opnemen met de gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Middelburg en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Middelburg kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de marktprijzen en de mogelijke opties. U kunt hierdoor tot wel 40% besparen op de totale kosten. Neem de tijd om uw keuze weloverwogen te maken en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.