Subsidie voor isolatie in Meerstad

Wanneer u overweegt uw woning in Meerstad te isoleren, is het verstandig om te onderzoeken welke financiële ondersteuning beschikbaar is. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidies aan die het voor u aantrekkelijker kunnen maken om te investeren in isolatie. Door gebruik te maken van subsidie isolatie, kunt u de kosten aanzienlijk verlagen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Meerstad

Oude subsidies in Meerstad

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels vervangen of gewijzigd, maar het kan nuttig zijn om te kijken naar historische informatie die kan helpen bij het begrijpen van de huidige mogelijkheden. Voor meer gedetailleerde informatie over voorgaande subsidies kunt u hier terecht.

Isolatie prijzen in Meerstad

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatievormen die in Meerstad worden toegepast:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Meerstad?

Het isoleren van uw woning in Meerstad is niet alleen een slimme investering voor uw portemonnee en het milieu, maar het is ook gebonden aan regelgeving. De Nederlandse overheid stelt eisen aan de kwaliteit van isolatie, zoals de minimale Rd-waarde die aangeeft hoe goed een materiaal isoleert. Daarnaast zijn er bouwvoorschriften en lokale regelgeving die van invloed kunnen zijn op uw isolatieproject. Het is belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over deze regels om eventuele problemen te voorkomen.

Vergelijk isolatie specialisten in Meerstad en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Meerstad kan u aanzienlijk helpen besparen op uw isolatieproject. Door een duidelijk beeld te krijgen van de prijzen en diensten, kunt u een weloverwogen keuze maken voor de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. U kunt tot wel 40% besparen door verschillende offertes naast elkaar te leggen. Start met vergelijken en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Meerstad.