Subsidie voor isolatie in Meerssen

Wanneer u in Meerssen uw woning wilt verduurzamen door middel van isolatie, kunt u mogelijk gebruikmaken van subsidies om de kosten te verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen en daarom zijn er verschillende financiële regelingen beschikbaar. Een belangrijke subsidie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op de website van de isolatie subsidie specifieke informatie vinden over subsidies in uw regio en de voorwaarden die daarbij horen.

Om u een overzicht te geven van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen, vindt u hieronder een tabel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Meerssen

Oude subsidies in Meerssen

In het verleden waren er ook subsidiemogelijkheden, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) die speciaal gericht was op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze subsidie niet langer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds informatie vinden over oude subsidieregelingen op de website van de RVO. Het is van belang om goed op de hoogte te zijn van de historie van subsidies, omdat het inzicht geeft in de ontwikkeling van overheidssteun voor duurzame maatregelen.

Isolatie prijzen in Meerssen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Meerssen. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen die momenteel gelden voor verschillende isolatiemaatregelen, vindt u hieronder een overzicht:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Meerssen?

In Nederland gelden er bouwvoorschriften en normen die de kwaliteit en veiligheid van isolatiewerkzaamheden waarborgen. Ook in Meerssen dient u zich aan deze regels te houden. Het Bouwbesluit stelt eisen aan de thermische isolatie van nieuwe en bestaande bouwwerken. Deze eisen worden uitgedrukt in de Rd-waarde, die de weerstand tegen warmtedoorgang aangeeft. Bij het isoleren van uw woning moet u ervoor zorgen dat de isolatiemaatregelen voldoen aan de minimale Rd-waarde die in het Bouwbesluit is vastgelegd. Voor meer specifieke informatie over lokale regelgeving kunt u terecht bij de gemeente Meerssen.

Vergelijk isolatie specialisten in Meerssen en bespaar!

Om de beste keuze te maken voor uw isolatieproject in Meerssen, is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Dit kan u aanzienlijk schelen in de kosten, waarbij besparingen tot wel 40% mogelijk zijn. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Start vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een energiezuiniger en comfortabeler thuis.