Subsidie voor isolatie in Medemblik

Als bewoner van Medemblik kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten door uw woning te isoleren. Bovendien stimuleert de overheid energiebesparende maatregelen door middel van subsidies. U kunt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meer informatie vinden over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor een duidelijk overzicht van wat u kunt besparen met subsidie isolatie, zie de onderstaande tabel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Medemblik

Oude subsidies in Medemblik

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen hebben bijgedragen aan de verbetering van de energie-efficiëntie in Medemblik en omstreken. Voor meer historische informatie over deze oude subsidies kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Medemblik

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. In Medemblik liggen de prijzen voor verschillende isolatievormen in lijn met de landelijke gemiddelden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Medemblik?

In Medemblik, net als in de rest van Nederland, gelden er bouwvoorschriften en regelgeving die u in acht moet nemen bij het isoleren van uw woning. Deze regels zijn er om te zorgen dat isolatiewerkzaamheden veilig en volgens de huidige energienormen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om vooraf te controleren of u voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft of dat u moet voldoen aan specifieke isolatiewaarden.

Vergelijk isolatie specialisten in Medemblik en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Medemblik te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken voor de beste isolatieoplossing tegen de scherpste prijs. Het vergelijken van offertes kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Bezoek onze website voor een eenvoudige en snelle manier om offertes aan te vragen en ontdek hoe u tot wel 40% op uw isolatiekosten kunt besparen.