Subsidie voor isolatie in Mechelen

Wanneer u als inwoner van Mechelen overweegt om uw woning te isoleren, kan het interessant zijn om gebruik te maken van de beschikbare subsidie voor isolatie. De overheid biedt namelijk financiële ondersteuning om energiebesparende maatregelen zoals isolatie toegankelijker te maken. Door gebruik te maken van deze subsidie isolatie, kunt u een deel van de kosten terugkrijgen, waardoor de investering aanzienlijk aantrekkelijker wordt. Voor meer informatie over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, kunt u terecht op RVO.nl.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Mechelen

Oude subsidies in Mechelen

Voorheen waren er andere subsidieregelingen van toepassing, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek gericht op verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen niet meer actief zijn, kunnen ze een indicatie geven van hoe de overheid in het verleden energiebesparende maatregelen heeft gestimuleerd. Voor een overzicht van voormalige subsidies en programma’s kunt u de website van RVO.nl raadplegen.

Isolatie prijzen in Mechelen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. In Mechelen liggen de prijzen voor isolatie in lijn met de landelijke gemiddelden. Een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie kan u helpen bij het plannen van uw budget.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Mechelen?

Isolatie van woningen is in Mechelen niet verplicht, maar er zijn wel regels en richtlijnen die gevolgd moeten worden bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn bedoeld om de kwaliteit en veiligheid van de isolatie te waarborgen en om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden bijdragen aan de energie-efficiëntie van de woning. Het is aan te raden om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de lokale bouwvoorschriften en eventuele vereisten die gelden voor uw specifieke situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Mechelen en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in Mechelen kan u helpen om een weloverwogen keuze te maken en aanzienlijk te besparen op uw isolatieproject. Door de prijzen en diensten van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw behoeften en budget.