Subsidie voor isolatie in Marum

Wanneer u overweegt uw woning in Marum te isoleren, is het raadzaam om de mogelijkheden voor subsidie te onderzoeken. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van financiële tegemoetkomingen. Zo kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) terecht voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie hierover vindt u op de website van RVO. Naast de landelijke regelingen, zijn er mogelijk ook lokale subsidies beschikbaar. Voor een overzicht van wat er specifiek in Marum mogelijk is, kunt u terecht op de pagina over subsidie isolatie. Hieronder vindt u de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Marum

Oude subsidies in Marum

In het verleden waren er andere vormen van subsidies, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kan het zinvol zijn om de historie van subsidies te bekijken voor een beter begrip van de ontwikkelingen op het gebied van isolatie. Informatie over voormalige regelingen is te vinden op RVO’s SEEH-pagina. Het kan u helpen bij het plannen van toekomstige investeringen in uw woning.

Isolatie prijzen in Marum

De kosten voor het isoleren van uw woning in Marum kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort isolatie, de omvang van het project en de gekozen isolatiematerialen. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van de specifieke situatie van uw woning en de tarieven van de isolatiespecialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Marum?

In Marum, net als in de rest van Nederland, moeten isolatiewerkzaamheden voldoen aan bepaalde bouwvoorschriften en regelgeving. Zo is er bijvoorbeeld een minimale Rd-waarde (warmteweerstand) waar isolatiematerialen aan moeten voldoen om als effectief te worden beschouwd. Deze regels zijn er om te zorgen dat isolatie bijdraagt aan de energie-efficiëntie van woningen. Het is belangrijk om vooraf goed op de hoogte te zijn van deze voorschriften. Een erkende isolatiespecialist kan u hierover adviseren en ervoor zorgen dat de werkzaamheden voldoen aan de geldende eisen.

Vergelijk isolatie specialisten in Marum en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Marum kan u aanzienlijke besparingen opleveren. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de marktprijzen en kunt u een weloverwogen keuze maken voor een vakman die past bij uw wensen en budget. U kunt tot wel 40% besparen op de kosten voor isolatie door de juiste specialist te kiezen. Start vandaag nog met vergelijken en zet een belangrijke stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.