Subsidie voor isolatie in Marrum

Als u overweegt uw woning in Marrum te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. De overheid biedt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verschillende subsidiemogelijkheden om energiebesparing in woningen te stimuleren. Meer informatie over deze regelingen vindt u op de RVO-website. Naast de landelijke regelingen kunt u op de pagina over subsidie isolatie specifieke informatie vinden over subsidies die relevant zijn voor uw isolatieproject in Marrum. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidies per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Marrum

Oude subsidies in Marrum

Voorheen waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels vervangen of aangepast, maar het is altijd nuttig om te controleren of er nog resterende mogelijkheden zijn die voor uw situatie van toepassing kunnen zijn. U kunt hierover meer lezen op de website van de RVO. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen aangezien subsidies en voorwaarden kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Marrum

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest, de complexiteit van de werkzaamheden en de grootte van het te isoleren oppervlak. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is daarom aan te raden om meerdere offertes op te vragen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Marrum?

Wanneer u besluit te investeren in isolatie, is het van belang om rekening te houden met de lokale regelgeving. In Marrum, net als in de rest van Nederland, moet isolatiewerk voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Dit houdt in dat de isolatie een minimale Rd-waarde moet hebben, wat de warmteweerstand van het materiaal aangeeft. Daarnaast zijn er mogelijk specifieke regels of vergunningen vereist bij monumentale panden of beschermde dorpsgezichten. Voor gedetailleerde informatie over de toepasselijke regels en vereisten, kunt u contact opnemen met de gemeente Noardeast-Fryslân.

Vergelijk isolatie specialisten in Marrum en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen een kans om de beste prijs te vinden, maar ook om een specialist te selecteren die ervaring heeft met de specifieke eisen en omstandigheden van uw woning in Marrum. Bezoek onze website om eenvoudig meerdere offertes aan te vragen en vind de ideale partner voor uw isolatieplannen. Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en kan bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van uw energierekening.