Subsidie voor isolatie in Markelo

Wanneer u overweegt om uw woning in Markelo te isoleren, is het goed om te weten dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn die de investering aantrekkelijker kunnen maken. Door gebruik te maken van de huidige subsidies kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor isolatiemaatregelen. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht op RVO.nl. Bovendien biedt de website isolatie subsidie een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden en voorwaarden die van toepassing zijn op de subsidies voor isolatie in Markelo.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Markelo

Oude subsidies in Markelo

In het verleden waren er ook subsidies beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van woningen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunnen de historische subsidies een interessant inzicht geven in de evolutie van het overheidsbeleid omtrent duurzaam wonen. Voor een overzicht van alle voormalige subsidiemogelijkheden, kunt u de website van RVO raadplegen via deze link.

Isolatie prijzen in Markelo

De prijzen voor isolatie in Markelo variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Om een goed beeld te krijgen van wat u kunt verwachten qua investering, vindt u hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Markelo?

In Nederland zijn er bepaalde regels en bouwvoorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert. Deze regels kunnen variëren afhankelijk van het gebied en de specifieke omstandigheden van uw woning. Zo zijn er eisen gesteld aan de Rd-waarde, de mate waarin isolatiemateriaal warmte weerstaat, en dient u in sommige gevallen een vergunning aan te vragen. Het is raadzaam om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de lokale regelgeving in Markelo en eventuele vergunningseisen te controleren bij uw gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Markelo en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Markelo kan u helpen om een goed geïnformeerde keuze te maken en te besparen op uw investering. Door verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen, krijgt u inzicht in de marktprijzen en kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Wacht niet langer en start vandaag nog met het vergelijken van offertes om de beste deal voor uw isolatieproject te vinden.